嬰兒濕疹 | 濕疹藥膏【產品試用】| 敏感皮膚濕疹症狀

April 11, 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

小小豬 - 親子育兒   小小Little K的大世界@littlekworld

 

 

踏入春季,加上依家啲天氣真係變幻莫測,所以真係要小心身體,因為大人同小朋友病左的話都大件事了。除左要留意身體狀況之外,其實皮膚都一樣要好好保護,尤其係好似小小豬咁有濕疹底嘅人仕,要更加注意,因為天氣逐漸轉為濕熱,咁濕疹依個壞朋友就有機會出嚟攪攪陣呀! 

早前得到公關姐姐介紹,認識左一個來自英國嘅天然有機濕疹品牌,仲為我(其實...係小小豬) 送Carun皇牌濕疹三寶,等我可以係依個敏感天氣為小小豬打好個底,對抗佢個壞朋友~

 

 小小豬暫時都叫做冇乜俾壞朋友煩住,不過相對地佢個PAT PAT仲仍然係有啲麻煩,總之皮膚一乾就會痕起上嚟,如果唔好好處理就會起濕疹,所以我地真係要好小心處理佢個PAT。坦白講,我今次都係第一次聽Carun依個品牌,當然我都要上網做下功課,了解一下品牌先決定係咪俾小小豬用,都係嗰句.....用係小小豬身上嘅都一定要小心嘛!

 

英國Carun卡倫疹治以獨家專利技術萃取有機大麻籽中有效天然成份,臨床實証3日內見效,可以舒緩炎症、改善痕癢及紅腫,改善濕疹破損皮膚,而且絕對不含類固醇,亦不含致敏物及防腐劑,所以大人同小朋友都可以安心使用。

Carun皇牌三寶分別針對消炎、修護同埋保濕,所以就可以更加效地對付濕疹呀!


特溫和保濕肥皂~

富含有機大麻籽油、蘆薈、沙棘油、薑等天然成份,有助平衡及維持皮膚酸鹼度,同時有效保持皮膚濕潤度。此肥皂有效舒緩及預防很多常見皮膚問題,如乾燥、輕微炎及敏感性皮膚。 

 

平日都比較少用肥皂,所以就連小小豬初時都唔係好識用。其實都好易用,只係將肥皂加少少水就可以起泡泡啦~

 

由於小小豬大個仔,我唔太方便影佢嘅出浴照,不過佢都好ENJOY拎住肥皂周身捽呀。問佢都只係話捽得好舒服,所以我都有用下,要親身感受嘛,用後又真係覺滋潤,但又唔會好笠呀! 

 

精華舒緩修護油

 

以優質有機大麻籽油、橄欖油及荷荷巴油調製,其極緻細份子可迅速有效滲透皮膚底層。配合豐富Active Hemp天然萃取物,有效提升皮膚自我修復護,鞏固皮膚健康;改善及舒緩各種皮膚問題,如濕疹、乾燥、過敏等。

 

質地看似比較杰身嘅油,不過就冇那些油油笠感覺,而且都幾易推開~

 

每日洗完白白之後,我都會薄薄地小小豬輕輕按摩,等修護油慢慢滲皮膚中~ 

 

 

按摩之後都唔會好笠痴痴,就好似成日俾修護油保護住,都唔錯呀!

 

皇牌全效萬用膏~ 

 

以頂級有機大麻籽提煉,蘊含豐富活性Active Hemp天然萃取物;配以天然薄荷、檸檬及薰草精油調製成。Active Hemp具有抗炎、鎮痛、抗菌的特性,能改善及修復問題皮膚,亦有效改善皮膚自我修復力。

 

 

質地較為黏稠厚硬,不過都算易,好滋潤呀~

 

 

免責聲明: 成效因人而異, 內容及資料僅供參考

 

 

當然我就用依個萬用膏嚟對付小小豬個PAT PAT,先塗上修護油,等油吸收皮膚底層之後,再塗萬用膏一薄薄一層~

 

 

咁我都同小小豬用左約唔多大半個月,依段時間啲皮膚又唔算有好大問題,PAT PAT又好似冇乜痕(見佢R少左),以轉天氣時嘅皮膚嚟講,都算有唔錯效果了! 

 

More Information :
Website:
http://www.carun.info/
Facebook:https://www.facebook.com/pg/carunhk 

 


www.ztore.com.hk
www.fingershopping.com 

 

 

 

 

濕疹, 嬰兒濕疹, 濕疹藥膏, 卡倫, Carun, 萬用膏, 濕疹調王, 濕疹膏, 濕疹症狀, 敏感皮膚, 萬用膏, 皮膚敏感, 皮膚乾燥, 皮膚痕癢, 主婦手, 皮膚過敏, BB濕疹

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

初生BB | 初生媽媽的濕疹及乾燥皮膚護理 | 6個濕疹皮膚問題的困擾?我找到答案

January 30, 2019

1/4
Please reload

Recent Posts