擁有9000粉絲的《濕疹人生》facebook專頁主事人 Dion :「試咗一晚, 明顯好咗好多!」

September 5, 2017

《夏日濕疹保濕霜推介》

 

近日天氣炎熱,仔仔既骹位出疹,似濕疹又似熱痱 。於是小妹日間同佢搽英國Carun 有機大麻籽修護保濕霜 ,因為質地較爽身。夜晚瞓覺就搽濕疹膏 (因為開冷氣,濕疹膏會較好)。

 

試咗一晚, 明顯好咗好多! 謝天謝地!(有圖有真相)

 

 

 

 

 

英國Carun 有機大麻籽修護保濕霜產品詳細介紹(官網介紹)

富含有機大麻籽、橄欖及荷荷巴精油,適合各種問題肌膚,為肌膚滋潤保濕。內含活性有機大麻萃取精華,促進肌膚再生機能,減淡細紋及減少皺紋形成。荷荷巴油 含豐富抗氧化物及礦物質,有助提升肌膚彈性及緊緻度。配合抗氧化成份維他命E,有助抗衰老。滲透天然薰衣草、迷迭香及檸檬精油,具有抗炎及抗菌功效。不含 致敏物、合成香料及防腐劑。適合任何肌膚使用,建議用於舒緩暗瘡、乾燥、暗啞、濕疹、發炎及痕癢等肌膚問題。

 

使用方法:每天早晚潔膚後,直接塗抹於清潔乾爽的肌膚,也可用作化妝底霜。

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

初生BB | 初生媽媽的濕疹及乾燥皮膚護理 | 6個濕疹皮膚問題的困擾?我找到答案

January 30, 2019

1/4
Please reload

Recent Posts