Carun全效萬用膏: 三代遺傳多年濕疹都搞掂

July 6, 2020

作為媽媽,好怕見到小朋友被濕疹發作搞到訓唔著,影響到佢去玩同學習。唔知濕疹係咪可以遺傳到,我媽媽同我都有濕疹,所以遺傳到比小朋友都唔出奇。近排天氣好熱,好易流汗流成日,之前柔柔嘅頸同後背係呢個時間經常會出現紅疹,小朋友唔識得控制自己,見佢抓到成個背都損曬,睇到真係好心痛,好彩搵到救星幫柔柔解決左紅疹,到而家都無復發,好開心呀!

 

 

之前經朋友介紹,試用來自英國的Carun卡倫Active CB2配方系列產品,實在令我驚喜!用咗5-6日左右,柔柔的背部濕敏問題真係有明顯改善!而家過左10個月,柔柔背部仲係好白滑,完全無復發~

 

 

我自己對手有濕疹,每次發作都好反反覆覆,已經盡量避免成日掂水或者清潔液,不過手指的濕疹依然係不斷發作,有時好返一個星期又再翻發。你可能覺得手指只不過係好少部份,但十指痛歸心,發作起上嚟真係又痕又痛,仲會脫皮甚至龜裂出血。

 

Carun皇牌全效萬用膏

爆發濕疹嘅時候使用卡倫萬用膏,可加強及加快修復過程,消炎同時鎖水保濕。質地為半透明膏狀,我只係搽咗1日,原本已經裂開嘅手指傷口已經開始埋口,到幾日之後,已經冇咩甩皮。

 

 

Carun精華舒緩修䕶油

✓ 用於健康皮膚: 鞏固皮膚健康、預防皮膚乾燥、修復及回復皮膚天然  彈性、光澤、淡化皮膚色素及減淡細紋。

✓ 用於問題皮膚: 改善及舒緩各種濕疹、紅疹、乾燥過敏皮膚

✓ 用於孕婦及嬰幼兒: 預防及減淡妊娠紋及皮膚色素,提升皮膚自我修復能力,預防及改善紅疹敏感。幫柔柔搽左幾日修護油,頸後的紅點已經有所減退,亦見佢冇再用手仔抓傷口,而修護油雖然係油狀,但塗上皮膚後很快就被吸收,潤而不膩。

 

 

柔柔好返之後,我都會keep住喺佢洗白白之後塗上修護油,防止濕敏復發又可滋潤bb幼嫩肌膚,所以咁耐都keep到無復發又嫩滑。

 

 

"用咗五日後皮膚已經回復白滑!"

 

 

Carun重點修護保濕霜

專為面部敏感泛紅、乾燥痕癢、暗瘡皮膚而研製,有助改善濕疹破損皮膚、有效保濕、舒緩敏感泛紅及痕癢,對舒緩皮膚問題、恢復皮膚健康具有幫助。

 

其實皮膚濕敏往往係因為皮膚抵抗力不足,想改善濕疹問題,應該由調理皮膚底層開始,解決皮膚根本問題。就如調理身體道理一樣,毒素多就要以調理著手排出。皮膚都係一樣,排出毒素時有機會出現紅腫/脫皮/痕癢狀況,但唔洗擔心,只要持續使用,就可以好似我同柔柔咁有返靚靚皮膚!

 

以下係我還原手指7日日記同大家分享~

 

立即按下圖進入卡倫官方旗艦店選購啦!

 

 

 

Carun Active CB2系列產品,非單純保濕皮膚,佢有效提升皮膚自我修復力,鞏固皮膚健康,改善及舒緩各種皮膚問題。而且佢成分天然,不含類固醇、防腐劑及化學添加劑,不會對皮膚造成依賴。

 

*根據個人體質, 效果因人而異

 

銷售點:萬寧藥劑部、指定藥房、HKTVmall、big big shop、士多 Ztore、BClub Like及官方 Facebook 旗艦店

 

Website: www.carun.info/Facebook: https://www.facebook.com/carunhk/#carun

 

#卡倫 #濕疹 #敏感 #皮膚調理 #皮膚紊亂 #還原皮膚 #促進癒合 #止痕修復 #滋潤保濕 #淡化灰印 #舒緩不適 #消紅退腫 #天然成分 #無類固醇 #藥劑師推介

 

有興趣嘅澳門區朋友可以到忠誠藥房、部份有機店及新八佰伴買到卡倫產品:

https://www.carun.info/addressdetail

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

初生BB | 初生媽媽的濕疹及乾燥皮膚護理 | 6個濕疹皮膚問題的困擾?我找到答案

January 30, 2019

1/4
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

#免責聲明: 成效因人而異, 內容及資料僅供參考